Yazılım Danışmanlığı Neden Önemlidir ?



Günümüzde şirketlerin en önemli yatırımları teknolojik yatırımlarıdır. Üretim aşamasından stoklamaya, satış ve pazarlamadan müşteri ilişkilerine ve nihayetinde finans ve muhasebeye kadar şirket yaşam döngüsünün her alanında teknolojinin etkin kullanılması çok önemlidir. Son günlerde dijital dönüşüm kavramı olarak önümüze çıkan olgu aslında şirket yaşam döngüsünde teknolojinin etkin kullanılmasından başka bir şey değildir.

Ancak şirket yaşam döngüsü sürekli gelişen, değişen canlı bir mekanizma olduğu kadar teknoloji de sürekli gelişen, çok hızlı değişen ve takip edilmekte dahi zorlanılan bir alandır. Bu iki değişken alanın iç içe doğru olarak kurgulanması tam bir mühendislik çalışmasıdır ve doğru yapılırsa yatırımlarınızdan uzun zaman verim almanızı sağlayacaktır.

Teknolojik yatırımların içinde en stratejik olan, şirketiniz için en önemli yatırım yazılım yatırımıdır. Çünkü yazılım, şirketinizin iş süreçlerinin kesintisiz akmasını sağlayan, yapılması gereken fonksiyonları yapmasının yanı sıra sizi rekabette de öne çıkaracak en önemli silahınızdır.

Yazılım Danışmanlığı Nedir ? Neden Çok Önemlidir ?

Yazılım yatırımı uzun soluklu bir yatırımdır, hiç bitmeyen bir yatırımdır ve hata yapıldığında telafisi en zor yatırım alanlarından bir tanesidir. Bu nedenle yazılım yatırımı yaparken iyi düşünülmeli, tüm seçenekler kontrol edilmeli ve yatırım süresinde sürekli denetlenerek doğru adımlar atıldığı kontrol edilmelidir.

Konu bu kadar önemliyken dünyadaki istatistiklere baktığımızda tamamlanmadan sonlandırılan yazılım projelerinin oranını %31 gibi çok yüksek bir rakam olduğunu görüyoruz. Ve başlanan yazılım projelerinin % 53 lük bir bölümü yani yarıdan fazlası, planlanan bütçenin çok daha üstünde harcamalar yapılarak tamamlanmaktadır.

Bunun nedeni yazılım yatırım sürecinde ve daha sonra yapılan bakım ve geliştirmelerde sürekli verim analizinin ve denetimin yapılmamasıdır. İşte burada devreye Yazılım Danışmanlığı girmektedir.

Yazılım Danışmanlığı

Yazılım Danışmanı, sürdürülen projeyi mümkün olduğunca küçük parçalara bölerek herhangi bir kaybı ve yanlış yola sapılmasını önlemek için bir gereklilik analizi çıkaracaktır ve şirketin iş süreçlerine uyumluluğunu denetleyecektir.


Ve Küçük parçalara milestones’lar (dönüm noktaları) koymak her açıdan projenin sağlığını, verimliliğini ve sürekliliğini sağlayacaktır.


Proje takibindeki altın anahtar : Milestone

Projenin küçük parçalara bölünüp bu parçaların her birine milestones’lar (dönüm noktaları) koymak yazılım danışmanının altın anahtarıdır.

  • Süreç zamanında ilerliyor mu?
  • Yapılan iş gereksinimleri tam karşılıyor mu? Yoksa düzeltme gerekli mi?
  • Kullanıcıların yeni geliştirmelere tepkileri olumlu mu?
  • Proje planlanan bütçe içinde ilerliyor mu?
  • Ek bütçe gerekiyorsa nedenlerinin analizi.
  • Hazırlanan bölüm iş süreçlerini yeterince kapsıyor mu?
  • Hazırlanan bölüm teknolojik olarak hedeflerimizle uyuşuyor mu?
  • Hazırlanan bölüm ile ilgili ödemeye onay verilebilir mi?

Bu sorular yazılım danışmanınız tarafından birçok olasılık hesaba katılarak sonsuz sayıda çoğaltılabilir. Ancak işin özü projenin gelişiminin denetimi, tüm aksaklıkların zamanında fark edilerek düzeltilmesi, projeden verim alınamadığı halde ödemelerin devam ederek sürdürülmesinin engellenmesidir.

Yazılım danışmanlığını gereksiz bularak bütçeden çok çok az bir payı tasarruf edersiniz. Ancak bu gereksizlik size çok pahalıya mal olabilir. Proje öngörülenden daha fazla maliyetle tamamlanabilir, isteklerin tam olarak karşılanmamasına, projenin eksik olmasına yol açabilir ya da projenin hiç tamamlanmamasına neden olabilir.

Yazılım danışmanınızı sadece bir projede değil şirketinizin tüm projelerinde kullanarak da birçok olası sorunun önüne geçebilirsiniz. Yazılımların mükemmel şekilde birbirleriyle etkileşimi, farklı entegrasyonların sorunsuz çalışmasını ve dijital dönüşümün başarı ile tamamlanması sizi ve şirketinizi başarıya taşıyacaktır.

Danışmanlık yapacak kişi ya da kişilerin yazılım geliştiren ekipten ya da şirketinizin içinden olmaması, analiz becerilerine sahip ve dışardan bakan ayrı bir kişi olması işlemleri çok daha başarıya götüren bir seçimdir. Veri teknolojileri olarak birçok firmaya verdiğimiz danışmanlık hizmetleriyle yapılan projelerin sağlıklı ilerlemesini, başarıyla ve bütçe içinde tamamlanmasını ve en önemlisi şirket için gerçek yararlar içermesini sağlıyoruz. Sürdürdüğünüz projelerde sizlerle birlikte çalışmaya başlamamız için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


Yorum Yapın
Ad

Soyad

Email

Mesaj

Demo Talep Edin
Ad

Soyad

Email

Mesaj