facebook

BuyBox eTicarette Rekabet Analizi



Trendyol, Hepsiburada, Amazon ve benzeri pazaryerlerinde mağaza açtıktan sonra bir diğer aşamada ürünlerimizde satış trendi yakalamaktır.

Satış trendini yakalamak için birçok kriteri yerine getirmemiz gerekli:

  • Yeterli Stok Durumu
  • Hızlı Kargolama ve Teslim Süresi
  • Düşük Hatalı Sipariş Oranı
  • Yüksek Geri Bildirim ve Memnuniyet Skoru
  • Müşteri Sorularını Kısa Sürede Yanıtlama
  • Düşük İptal ve İade Oranı

Bu kriterleri incelediğimizde ana öznenin Müşteri Memnuniyeti olduğunu hemen fark edebiliriz. İyi Ürün, Sorunsuz ve hızlı teslimat, Sağlıklı müşteri ilişkileri, iade güvencesi ürünümüzü satın alanların en çok tercih ettikleri kriterlerdir.

Bu kriterler zaten internet üzerinde nerede satış yaparsak yapalım mutlaka yerine getirilmesi gereken koşullardır. Internette satış yapmanın anayasası, olmazsa olmazıdır. Bu kriterleri yerine getirmeyen hiçbir mağaza internet üzerinde hiçbir platformda uzun süre satış yapamaz.

Ama işin ilginç tarafı asıl yarışın ve zor sürecin bu kriterleri sağladıktan sonra başlamasıdır. Neden?

BuyBox Çok Satış Yapmanın Sihirli Anahtarı !


Buy Box

Amazon tarafından geliştirilen BuyBox sistemi bütün dünyada kabul görmüş, geçerlilik kazanmış bir sistemdir. Ve birçok satış platformu tarafından da kuralları az çok değişse de benzer mantıkla uygulanmaktadır. Birçok müşteri, listelenen diğer satıcıları kontrol etmeden BuyBox’ın sahibi kimse ona güvenerek alışveriş yapıyor. Çünkü o satıcının birçok standardı sağladığını biliyor.

Günümüzde Trendyol, Hepsiburada, Amazon ve benzeri pazaryerlerinde her satışın %80’i (2020 verilerine göre %90’a yakını) BuyBox üzerinden gerçekleştiriliyor.

Peki bu kadar önemli olan, satış trendini yakalamamıza sağlayan bu BuyBox nedir?

Müşteri bir ürünü satın almak istediğinde Sepete At ya da Satın Al butonuna bastığında bu ürünü hangi satıcının satacağının belirlenmesi işlemi BuyBox’dır.

Birçok platformda BuyBox kuralları değişse de aslında genel olarak açıklamak mümkündür, çünkü temel hedef Müşteri Memnuniyetidir ve bu sağlandığı takdirde insanların güveni artacaktır, olumlu yorumlar artacaktır ve alışveriş süreklilik kazanacaktır.

Müşterinin güvenini kazanmak için bütün kriterleri sağladıktan sonra en önemli nokta da en iyi satış fiyatına sahip olmaktır. Ancak gün içinde aynı ürünü satan rakipleriniz fiyat indirimine gittiklerinde ayarladığınız en iyi fiyatınız geriye düşer ve BuyBox’ı kaybedebilirsiniz. Bunu önlemek için satış platformlarını sıklıkla kontrol etmeli ve fiyatlarınızı sürekli güncellemeniz gerekmektedir.

Birçok ürününüz olduğunu düşünürsek ve birden fazla satış platformunda satış yaptığınızı da göz önüne alırsak bu hiç de kolay bir iş değildir. Ancak bu konuda son derece gelişmiş teknoloji kullanan ve bu işi sizin için yapan ürünler bulunmaktadır.

Bu ürünlerden biri Team Veri Teknolojilerinin Cockpit adındaki uygulamasıdır. Bütünleşik ERP sistemine entegre kullanıldığı gibi, basit bir masaüstü aracı olarak da çok uygun fiyatlarla kullanabilirsiniz. Sağladığı faydalar çok kısa sürede maliyetini çıkaracak niteliktedir. Detaylı bilgi için tıklayınız..

Sonuç olarak birçok saygın satış platformunda BuyBox sistemi kaliteli ve müşteri memnuniyetini sağlayan satıcıları diğerlerinden ayırmak ve ön plana çıkarmak için kullanılan bir sistemdir. Bu sistem aslında sizin mağazanız için de kaliteyi artırmak, işinizi düzenli olarak yapmak ve satışlarınızı her zaman yüksek trendlerde yapmanızı sağlamak için de faydalıdır.

Unutmayın Müşteri Memnuniyeti ve iyi fiyat daima başarıyı beraberinde getirecektir.


Yorum Yapın
Ad

Soyad

Email

Mesaj

Demo Talep Edin
Ad

Soyad

Email

Mesaj