Pazaryerleri ile Nebim V3 arasında
TAM ENTEGRASYON Mümkün Mü ?
Kuruluşunuzun tüm iş akışınızı Nebim V3 ile çözüyorsunuz. Belki birden çok şubeniz, belki bayileriniz var. Belki de hepsi. Ürünlerinizi Trendyol, Hepsiburada, N11, Amazon, Gittigidiyor vb. pazaryerlerinde de satmak istiyorsunuz. Ama ürünleri yüklemek, ayrı ayrı fiyatlandırmak, pazaryerlerinden gelen siparişleri alıp işleme koymak, paketlemek ve kargolamak, iptalleri takip etmek, sipariş bazında maliyetleri ve komisyonları kontrol etmek sizin için zor geliyor. Üstelik bunları yaptıktan sonra siparişi Nebim V3 sistemine girmek, faturasını kesmek için de zaman ayırmalısınız. Tüm bunları yapmaktansa pazaryerlerinde hiç satmamak daha iyi diyebilirsiniz.
Her şeyin otomatik olarak aktığı, tüm kontrollerin sistem tarafından yapıldığı, zaten ERP sisteminde işleyen mekanizmanın omurgasında ekstra manuel girişlere gerek kalmadan eTicaret sistemini kurmak ve pazaryerleri entegrasyonunu sağlamak aslında mümkün !
Altın Başlangıç -> Ürün Standardizasyonu Altın Anahtar -> Barkod
Stok listenizi kolaylıkla satışa sunmak için ilk atılması gereken adım doğru bir kategori sistemi oluşturmaktır. Bunu yaparken mutlaka pazaryerlerinin kategori listeleri de incelenmeli ve bu konuda sistematik bir düzen elde edilmelidir.
Eğer tüm ürün kataloğunuzu standart duruma getirirseniz, barkod anahtarlarını kullanarak varyasyon ayırımlarını (beden, renk vb.) doğru yaparsanız ve her barkoda da doğru resimleri eşleştirirseniz ürünlerinizi dünyanın her yerinde satmak ve doğru stok kontrolü yapmak için ilk adımı atmış olursunuz.
Tüm ürünlerinizi Nebim V3 ERP sisteminden otomatik olarak çekip, pazaryerlerinde satılan ürünlerle eşleştiren ürün sihirbazı, üzerinizden birçok yükü alacak ve hatasız olarak bu işi tamamlayacaktır.
Artık hangi pazaryerlerinde ürünleri satışa çıkaracağınızı belirleyebilir ve tek tek istediğiniz tüm pazaryerlerinde ürünlerinizi satışa açmak için zaman planı yapabilirsiniz. Ürün yoğunluğunuza göre bu planı pazaryeri başına 7 günden 30 güne yayarak emin adımlar atarsanız, operasyon sırasında hiçbir güçlük yaşamazsınız.
Kendi Web sitenizi de bir pazaryeri olarak düşünebilirsiniz. Bu açıdan web servislerle güncelleme olanağı veren, kolay yönetilebilir bir alt yapı seçmenizde fayda var. Böylece pazaryerleri ile yapılacak tüm işlemler kurumunuzun web sitesi ile de gerçekleştirecek eksiksiz olarak entegrasyon sağlanacaktır.
Çözülmesi gereken bir diğer önemli problem de ürünlerin miktar ve fiyat olarak hangi sıklıklarla güncelleneceğidir. Çünkü pazaryerlerini yeterli miktar ile beslediğimizde gerçek verimi elde ederiz. Ayrıca stokta kalmayan bir ürün varsa bunun satışını engellemek için bir an önce güncelleme göndermeliyiz. Bunun efektif yapılması sistemin verimli işlemesi için çok önemlidir.