Sigorta Provizyon İşlemlerinde Dijital Dönüşüm



Sigortacılık sektöründe dijital dönüşüm artık karşı konulmaz görünüyor.Poliçe sahipleri online kanallardan poliçe alımlarına başladı, mobil uygulamalardan poliçelerini, poliçe kapsamındaki limitlerini ve hasarlarını takip edebiliyorlar.

Sınırlı sayıda da olsa sigorta şirketleri dijital dünyanın kolaylıklarını müşterilerine sunmaya başladılar. Ancak poliçe yenileme ve provizyon işlemleri için aynı şeyleri söyleyemeyeceğiz. Bu konuda sektör hala tutucu davranıyor ya da alt yapılar henüz hazır değil.

Sağlık Provizyon işlemlerinde ise sektör büyük bir hızla otomasyon yatırımları yapıyor ve müşterilerin/hastaların bekleme sürelerini ve işlemlerin tamamlanma sürelerini (tazminat/ödeme) en aza indirgemek istiyor. Bunun içinde tüm provizyon işlemlerinin dijitalleşmesi gerekiyor.

Provizyon İşlemlerinde Dijital Dönüşümün Tanımı

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte işlerin yapılış biçimi, uygulamalar, müşterilerle kurulan ilişkilerin biçimi de değişmiştir. Pazar dinamikleri de buna uygun olarak değişmektedir. Bu değişen iş ve Pazar dinamiklerine uyum sağlamak için işletmeler kendi iş süreçlerini teknolojiyi en verimli kullanacak biçimde değiştirmeleri gerekmektedir. İşte bu değişim tam anlamıyla “Dijital Dönüşüm’ dür.

Çözüm: Dinamik Provizyon Sistemleri

Provizyon işlemlerinde manuel işlemleri ne kadar azaltırsak, dönüşüme o kadar katkıda bulunuruz.. Örneğin hastanede yapılan işlem zaten hastanenin bilgi sistemine girilmekte ve buradan sgk sistemlerine de aktarılmaktadır. Bu bilgiyi bir de biz kendi provizyon sistemimize manuel olarak girdirmek yerine otomarik olarak aktarabiliriz.

Hastanede yapılan işlem bilgilerinin otomatik aktarılması, manuel işlemlerin getirdiği olası hataların önüne geçeceği gibi bu işlem için ayıracağınız personel maliyetinden de tasarruf sağlayacaktır.

Dijital Dönüşüm

Hastaneden gelen bilgiler ışığında provizyona onay ya da ret kararı verilmesi gerekmektedir. Bu aşama en kritik aşamadır, uzmanlık gerektirir. Kontrol edilmesi gerekli bir çok sözleşme, işlemlerin yapıldığı tarifeler, poliçe dahilindeki teminatlar ve kurallar ve daha bir çok etken aktif olarak sonucu etkileyecektir. Dijital dönüşüme uygun sistemlerde yapay zeka kullanımı özellikle bu aşamada kullanıcının yükünü çok hafifletmektedir.



Yapay Zeka ile Otomatik Provizyon Kararını %80'e Çıkarın !

Donanımlı bir sağlık personelinin bir çok sözleşme, bir çok tarife, poliçe limitleri ve kurallarını kontrol ederek vereceği kararlar için harcadığı süreyi yapay zeka kullanarak %80 oranında azaltabilirsiniz. Bu maliyetlerinizi düşüreceği gibi çok kısa sürede tamamlanacağından işlemlerinize de hız kazandıracaktır.

Tazminat ve Ödeme süreçlerinizi de yapay zekanın bir parçası olan Robotik Süreç Otomasyonu kullanarak tamamen otomatik ve hatasız yönetebilirsiniz. İhbar bildirimi, muallak bildirimi, ödeme kesinleştirme ve ödeme işlemlerinin tamamını personele bağımlı kalmadan dijitalleştirebilirsiniz.


Sonuç olarak “Dijital Dönüşüm” teknolojinin bütün olanaklarından yararlanılarak işletmenizin iş süreçlerini kesintisiz, tutarlı, etkin ve tümleşik olarak düzenlemenizi sağlayacaktır. Unutmayın dijital dönüşüm bir kerelik yapılacak bir işlem değil, şirketinizin yaşam biçimine entegre bir işlemdir ve her gün yaşayarak evrilecektir, bir işletme kültürü haline gelecektir.


Yorum Yapın
Ad

Soyad

Email

Mesaj

Demo Talep Edin
Ad

Soyad

Email

Mesaj